З кабачків готують закрутки на зиму, чого тільки варта ікра, але покупні кабачки не такі смачні, як домашні, та й ціна на них не дуже бюджетна, щоб накрутити і наїстися як слід.
Раніше ми розповідали, як правильно вирощувати кабачки.
Але досвідчені овочівники поділилися секретним підживленням, яке допоможе кожному виростити і зібрати відмінний урожай кабачків. Самі зможете продавати надлишки чи ділитися із сусідами.
Для цього потрібно взяти 10 л води, додати 0,5 чайної ложки борної кислоти, 15 крапель йоду та 1 л сироватки.
Сироватка не дає розвиватись грибкам, що дуже корисно для імунітету рослин. Борна кислота сприяє гарному наростанню зав’язей, запобігаючи їх пожовтінню та усиханню. А йод виступає як захист від всіляких гнилей.
Усі інгредієнти потрібно перемішати, щоб вони потоваришували між собою. Перелити суміш у пульверизатор і обприскати листя кабачків із двох сторін.
Дачники запевняють, що після такого підживлення кабачків стає дуже багато.
І не забуваємо про регулярне поливання, кабачки люблять воду. Вона повинна проникати в землю на глибину до 50 см. Також не варто брати холодну воду для поливу, зробите тільки гірше.