Раніше ми розповідали, як приготувати найкраще тісто для пиріжків.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 550 г борошна;
- 250 мл молока;
- 2 курячі яйця;
- 7 г сухих дріжджів;
- 100 г вершкового масла;
- 100-120 г цукру;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- сіль – щіпка.
Для начинки:
- 500-600 г вишні;
- 100 г цукру;
- 20 г кукурудзяного крохмалю.
Приготування:
Цей рецепт розрахований на 10-12 пиріжків.
- Насамперед займіться приготуванням тіста. У глибокій мисці змішайте тепле молоко, дріжджі, 1 столову ложку цукру та 3 столові ложки борошна. Це буде опара.
- Відправте її у тепле місце на 25-30 хвилин, опара повинна збільшитися.
- В іншій мисці збийте яйця з цукром, щіпкою солі. Масло розтопіть і теж влийте в суміш. Додайте в опару і частинами введіть просіяне борошно. Замісіть тісто.
- Тісто повинно вийти м’яким і не липнути до рук.
- Готове тісто перекладіть у миску, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1 годину.
- Поки тісто підходитиме, потрібно видалити з вишень кісточки і відкинути їх на друшляк, щоб стік увесь сік. Окремо змішати цукор з крохмалем. Саме крохмаль і не дасть витікати соку під час випікання пиріжків.
- Готове тісто потрібно розділити на 10-12 частин, тонко розкотити, посередині викласти вишні та зверху присипати цукром із крохмалем, зліпити.
- Викладіть пиріжки на лист і залиште на 30 хвилин для вистоювання.
- Духовку розігрійте до 180° і випікайте пиріжки 25-30 хвилин.
- Щоб пиріжки вийшли блискучими з рум’яною скоринкою, зверху їх потрібно змастити збитим жовтком перед відправленням у духовку на випічку.