Для випікання пирога використовується жароміцна форма розміром 24х24 см.
Пиріг із цибулею та яйцем – інгредієнти
Для тіста
- борошно – 300 г,
- кефір – 300 г,
- сметана – 200 г,
- яйця – 5 шт,
- сіль – 2 ч. л,
- розпушувач – 20 г.
Для начинки
- зелена цибуля – 150 г,
- яйця – 5 шт,
- петрушка – 20 г,
- сметана – 1 ст. л,
- перець чорний мелений – за смаком,
- масло вершкове – 15 г,
- сухарі панірувальні – 1 ч. л,
- кунжут для присипання – 1 ст. л.
Раніше ми писали, як спекти відкритий пиріг куркою та грибами з лаваша.
Пиріг із цибулею та яйцем – приготування
- Відварюємо яйця для начинки та дрібно нарізаємо їх, додаємо до них зелену цибулю і петрушку. Додаємо сметану і приправляємо начинку сіллю та спеціями за смаком.
- Вбиваємо в миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, сметану та кефір і добре перемішуємо суміш вінчиком.
- Просіюємо борошно разом із розпушувачем і розмішуємо тісто до однорідного стану без грудочок.
- Змащуємо форму для випічки вершковим маслом і рівномірно присипаємо панірувальними сухарями.
- Виливаємо половину тіста у форму, розподіляємо рівномірно зверху начинку і заливаємо рештою тіста. Присипаємо пиріг зверху насінням кунжуту.
- Випікаємо пиріг у розігрітій до 180°C духовці протягом 40-45 хвилин. Час випікання може змінитися залежно від розміру форми, товщини пирога та роботи вашої духовки. Тому готовність пирога перевіряйте дерев’яною шпажкою.
- Даємо трохи охолонути готовому пирогу, ріжемо страву на порційні шматочки та подаємо до столу.
Смачного!
Вас також можуть зацікавити новини:
Масштабна афера: усі пенсії після 2017 року обчислені неправильно (відео)
Простіше, але дорожче: які податки готує уряд для мільйонів українців (відео)