Хто не любить хрусткі, солодкі вафлі? На жаль, далеко не всі мають спеціальні пристосування для приготування цього кондитерського виробу. Але це не привід відмовлятися від улюблених ласощів! Розповідаємо рецепт приготування вафель, для якого вафельниця зовсім не потрібна. Вам знадобиться лише сковорода.
Раніше ми розповідали, як приготувати смачний пиріг до чаю.
Інгредієнти:
- вершкове масло 82,5% — 100 г;
- яєчний білок — 3 шт.;
- цукор — 150 г;
- пшеничне борошно — 180 г;
- молоко — 100 мл;
- ванільний цукор — 5 г.
Приготування:
- У сухій мисці змішайте три яєчні білки, цукор і ванільний цукор. Якщо не любите надто солодкі вафлі, зменште кількість цукру до 120 г.
- Перемішайте все віночком. У цукрово-яєчну суміш додайте борошно, перемішайте і додайте розтоплене (можна на водяній бані) масло. За допомогою віночка замісіть тісто — по консистенції воно має нагадувати згущене молоко.
- У два-три заходи влийте в тісто молоко кімнатної температури. Кожну порцію потрібно ретельно перемішати з тестом до однорідності. Консистенція має бути такою, щоб легко стікати з віночка. Використовуйте тісто відразу — “настоюватися” йому не потрібно.
- Візьміть сковороду з антипригарним покриттям, краще з рифленою поверхнею. Якщо сковорода тонка – поставте її на маленький вогонь, якщо дно товсте – на середній. На розігріту сковороду налийте на сковороду столову ложку тіста. Задньою стороною ложки рівномірно розподілить його по сковороді тонким шаром, намагаючись зробити рівне коло. Обсмажте до рум’яності протягом кількох хвилин з обох боків.
- Готову вафлю перекладіть на дошку і заверніть у трубочку. Аналогічним чином приготуйте вафлі з тіста, що залишилося.
- Начинити вафлі можна будь-яким кремом, вареним згущеним молоком, сирно-ягідною масою або просто посипати цукровою пудрою.
Вас також можуть зацікавити новини:
Українцям припинять виплачувати пенсію: у Пенсійному фонді зробили попередження
Масштабна афера: усі пенсії після 2017 року нараховані неправильно (відео)