Ми зібрали поради кулінарів і експертів щодо того, як правильно обирати полуницю і що незвичного з неї можна приготувати.
Як вибирати полуницю
Форма і колір
Найкращий вибір – ягоди однорідного кольору. Він, залежно від сорту, може мати відтінки від яскраво-червоного до темно-бордового. Сьогодні є чимало різновидів і сортів, які різняться за формою та розмірами ягід.
Однак ані перше, ані друге не є запорукою доброго смаку.
Якщо маєте можливість спробувати ягоди, наприклад, на ринку, скористайтеся цим. Не зайвим буде мати пляшечку чистої води, аби помити полуницю, яку берете на пробу.
Велика полуниця не завжди краща за малу. Дрібні ягоди чудово підходять для пирогів і варення.
Листя і хвостики
Прив’ялі листя і хвостики свідчать про те, що полуницю зірвали давно. Тож обирайте тверді і пружні ягоди. Якщо хвостик легко відривається, значить полуниця достигла. Такі ягоди найсмачніші, але транспортувати їх потрібно обережно, щоб не прим’яти.
Готуєм морозиво з полуниці і бананів
Найпростіший рецепт ідеального, корисного домашнього морозива. Знадобляться лише 3 інгредієнти: полуниця, банан і молоко. Таке морозиво можна сміливо давати дітям. Такий десерт також не зашкодить фігурі.
Інгредієнти
полуниця – 200 грамів; банан – 200 грамів, молоко – 100 мілілітрів.
Приготування
- Банан очистіть, наріжте шматочками по 1 сантиметру і покладіть у морозильну камеру на 30-60 хвилин. Саме заморожений банан забезпечить морозиву кремоподібну текстуру.
- Полуницю помийте, очистіть від плодоніжок і просушіть.
- Покладіть у чашу блендера або комбайна заморожений банан, підготовлену полуницю, налийте молоко.
- Збивайте до однорідної консистенції.
- Розлийте у формочки для морозива і поставте в морозильну камеру приблизно на 2 години.
Готувала Світлана Шевчук