Мармелад — не тільки дуже смачний, а й корисні солодощі, які сприяють нормалізації холестерину, відновленню тканин при пораненнях та опіках, а також підтримує метаболізм. Приготувати їх дуже просто та самостійно, головне – озброїтися трьома секретами.
Раніше ми розповідали, як самостійно приготувати батончик “Снікерс”.
При приготуванні мармеладу важливо знати три секрети, завдяки яким у вас неодмінно вийде смачний результат:
- Посуд для приготування потрібно використовувати з товстим дном, щоб фрукти та ягоди не пригоряли.
- Щільність мармеладу можна регулювати, експериментуючи з кількістю загусника. Однак з такими експериментами потрібно бути дуже обережним, оскільки при занадто малій кількості загусника мармелад не схопиться, а великому може з’явитися неприємний присмак і аромат.
- Зберігайте домашній мармелад у холодильнику не більше одного тижня, інакше його смак зіпсується.
Рецепт яблучно-грушевого мармеладу
Для початку рекомендуємо спробувати простий “класичний” рецепт на пектині.
Інгредієнти:
- яблуко сорту “гренні сміт” — 2 шт.;
- груша — 2 шт.;
- вода або сухе біле вино — 1 склянка;
- пектин — 1 ч. л.;
- цукор — 1 склянка;
- мелені кориця, гвоздика, мускатний горіх — на власний смак;
- лимонний сік — на власний смак;
- невелика кількість рослинної олії.
Приготування:
- Підготуйте квадратну або прямокутну форму – викладіть на неї пергаментний папір і змастіть олією.
- Видаліть серцевини з яблук та груш і наріжте фрукти невеликими шматочками.
- Покладіть фрукти в сотейник чи каструлю з товстим дном, залийте водою чи вином і доведіть до кипіння середньому вогні.
- Зменште вогонь до мінімуму, накрийте кришкою каструлю і, періодично помішуючи, тушкуйте фрукти 15–20 хвилин, поки вони не розм’якшаться.
- За допомогою блендера перетворите фруктову масу на пюре, пропустіть її через сито або марлю в чисту каструлю.
- Додайте в масу прянощі та лимонний сік.
- Змішайте половину склянки цукру з пектином в окремій каструлі (для того, щоб вона не злиплася в грудку). Відкладіть.
- Додайте до фруктової суміші цукор, що залишився і тушкуйте на середньому вогні 15 хвилин, постійно помішуючи, до легкого загусання. Зніміть з вогню, додайте суміш цукру і пектину і добре збийте віночком.
- Знову поставте каструлю на плиту, збільште вогонь і збивайте до повного розчинення цукру близько 2 хвилин. Доведіть до кипіння та перекладіть масу у підготовлену форму.
- Коли маса охолоне до кімнатної температури, поставте в холодильник до повного остигання.
- Готовий мармелад розріжте на кубики ножем або за допомогою форм. Посипте цукром з обох боків.
Вас також можуть зацікавити новини:
У червні деякі пенсіонери отримають доплату до 3250 гривень
Влада хоче зібрати з українців сотні мільярдів: які податки планують підвищити (відео)