П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРокот крумплі по-закарпатськи - здивуйте домашніх смачною стравою національної кухні

Рокот крумплі по-закарпатськи – здивуйте домашніх смачною стравою національної кухні

Этот материал также доступен на русском языке
Рокот крумплі — традиційна угорська страва, популярна серед мешканців Закарпаття. Готувати її дуже просто — по суті, це запечена шарами картопля з ковбасками в сметанному соусі.

Рокот крумплі по-закарпатськи

Рокот крумплі є улюбленою стравою на столі будь-якої угорської родини. За що його так люблять? Рокіт-крумплі — бюджетна, проста у приготуванні та дуже ситна страва. На батьківщині подають як ситну основну страву, а також гарнір або частину трапези з кількох страв.

Інгредієнти

Картопля – 1 кг, сирі яйця – 2 шт., відварені яйця – 4 шт., домашня ковбаса або копчені ковбаски – 400 г, бринза – 150 г, сметана – 400 г, вершкове масло – 20 г, сіль – 3 чайні ложки, копчена паприка – 1/2 чайної ложки.

Як готувати

  • Картоплю помити і зварити в шкірці у підсоленій воді до готовності.

  • Відварені яйця, картопля і ковбасу порізати кружальцями.

  • У сметану вбити сирі яйця, додати копчену паприку, сіль і перемішати.

  • Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти у два шари кружечки картоплі, зверху покласти нарізану ковбасу, а потім варені яйця.

  • Знову повторити шари: картоплю, ковбасу, яйця, «закрити» пиріг шаром картоплі, залити все сметанним соусом, а зверху присипати шматочками бринзи.

  • Запікати гуркіт крумплі 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні