П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНеймовірно смачний пиріг з яблуками – багато соковитої начинки та хрустке тісто:...

Неймовірно смачний пиріг з яблуками – багато соковитої начинки та хрустке тісто: запам’ятайте рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Пиріг із яблуками – це класика, яка ніколи не виходить із кулінарної моди. Такі пироги – справжня знахідка для сімейного чаювання, прийому гостей та знайомих. Сьогодні пропонуємо приготувати соковитий яблучний пиріг з хрустким та дуже смачним тістом.

Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг “12 ложок” – найповітряніший і ніжніший.

Інгредієнти:

  • 300 г борошна;
  • 8 середніх яблук;
  • 1 куряче яйце;
  • 200 г вершкового масла;
      • 1 ст.

    ложка крохмалю;

  • 1/2 склянки цукру;
  • 1 склянка води.

Приготування:

  1. Візьміть глибоку миску і просійте в неї борошно разом із сіллю. Масло кімнатної температури потрібно нарізати дрібними кубиками, змішати з борошном і розтерти в крихту.
  2. Змішати воду з лимонним соком і влити в миску з крихтою. Замісити тісто.
  3. Скачати тісто в кулю, накрити харчовою плівкою і відправити в холодильник на 30 хвилин.
  4. У цей час займіться приготуванням начинки. Яблука помийте, очистіть від шкірки та серцевини, наріжте на плоскі часточки, збризкайте лимонним соком, посипте цукром, крохмалем і перемішайте.
  5. Поділіть тісто умовно на три частини, дві частини розкотіть і викладіть на змащений лист, по всій формі викладіть яблука. Тісто, що залишилося, розкотіть тонким шаром і накрийте зверху пиріг, защипнувши краї. У цьому шарі можна зробити отвори.
  6. Збийте яйце виделкою і змастіть зверху пиріг для гарної скоринки, також можна злегка присипати цукром.
  7. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні