П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПросто ідеальне тісто для смажених пиріжків: повітряне та смачне - секрет у...

Просто ідеальне тісто для смажених пиріжків: повітряне та смачне – секрет у правильному кефірі

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви вважаєте, що смачні пиріжки можна приготувати тільки на дріжджах, то це далеко не так, на кефірі пиріжки виходять не менш смачними та повітряними, а ще таке тісто дуже швидке, не потрібно чекати, поки підійде. Можна відразу приступати до приготування.

Але щоб тісто вийшло, потрібно вибрати правильний кефір і замісити хороше тісто.

Раніше ми розповідали, як приготувати пиріжки з цибулею.

Інгредієнти:

  • 250 мл кефіру (3,2%);
  • 2 столові ложки сметани;
  • 1 куряче яйце (жовток);
  • 1 столова ложка олії;
  • 400 г борошна;
  • 0,5 чайної ложки соди;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 столова ложка цукру.

Приготування:

Перш за все варто відзначити, що кефір краще брати трохи прострочений, хоча б на 5 днів, тобто якщо у вас в холодильнику залишилося трохи кефіру і термін придатності його вже минув, то він ідеально підійде для пиріжків.

Не забуваємо про сіль і цукор, вони обов’язково повинні бути в тісті.

Щодо яйця, то в тісто на пиріжки не потрібно кидати все яйце, достатньо 1 жовтка. Вся справа в тому, що білок обтяжує тісто і при жарінні воно стає твердим.

  1. Візьміть глибоку миску або каструлю і підігрійте кефір до кімнатної температури, додайте сметану і перемішайте до однорідності.
  2. Всипте цукор і сіль, соду, розмішайте, щоб сода почала працювати.
  3. Додайте жовток, соняшникову олію та частинами введіть борошно, замісивши еластичне тісто.
  4. Накрийте тісто плівкою або кухонним рушником і дайте відпочити 15 хвилин.
  5. І тільки після цього приступайте до формування пиріжків та їх смаження.
  6. Можна використовувати будь-яку начинку – капусту, яйця із зеленню, картопляне пюре, яблука.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні