Фруктовий салат вигадали в античні часи
Фрукти нарізали шматочками, змішували і настоювали у власному соку.
Після падіння Риму про такі салати забули і почали готувати їх лише в XIX столітті, але вже з різними вишукуваннями: їх заправляли збитими вершками, сметаною, коньяком або консервованим соком.
Інгредієнти
ківі – 2 штуки, банан – 2 штуки, груша – 1 штука, хурма «Шарон» – 1 штука, виноград без кісточок – 200 грамів, коньяк – 1 чайна ложка, будь-який світлий сироп з варення або мед – 3 столові ложки. У сезон можна додати полуницю.
Приготування
- Очистити ківі, банан і грушу від шкірки і нарізати їх кубиками або соломкою.
- Велику полуницю також можна нарізати.
- Сироп або мед змішати з коньяком і заправити салат.
- Дати постояти 15-20 хвилин і подавати.
- Можна прикрасити збитими вершками.