Такий пиріг можна приготувати також з апельсином або лаймом, а замість глазурі полити сиропом на власний смак, поки він ще теплий.
Лимонний пиріг із глазур’ю – інгредієнти
Тісто
- масло вершкове – 225 г,
- пудра цукрова – 215 г,
- цедра лимона – 3 ч.л,
- яйця – 3шт,
- борошно – 225 г;
- сік лимона – 125 мл,
- сода – 1 ч.л.
Глазур
- пудра цукрова – 150 г,
- масло вершкове – 25 г,
- сік лимона – 1,5 ст.л.
Раніше ми писали, як спекти найкраще вівсяне печиво до сімейного чаювання.
Лимонний пиріг із глазур’ю – приготування
- Збийте вершкове масло кімнатної температури з цукровою пудрою і дрібно натертою цедрою лимона до кремового стану. Додайте по одному яйця, ретельно збиваючи суміш після додавання кожного.
- Насипте попередньо просіяне борошно, потім влийте проціджений лимонний сік і перемішайте тісто до однорідної маси.
- Змастіть маслом форму і викладіть у неї тісто, розрівняйте поверхню.
- Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 170 °C, протягом 25-30 хвилин до готовності. Визначте готовність за допомогою дерев’яної шпажки – пиріг готовий, якщо вона суха.
- Залиште готовий пиріг у формі на 10 хвилин, потім перекладіть на решітку до повного охолодження.
- Змішайте в мисці просіяну цукрову пудру, розтоплене вершкове масло та 1 столову ложку процідженого лимонного соку і перемішайте суміш до стану однорідності. За необхідності додайте ще 0,5 столової ложки соку.
- Нанесіть глазур на пиріг і залиште його на 1-1,5 години до застигання.
- Розріжте пиріг на порційні шматки та подавайте. Шматки пирога можна прикрасити листочками м’яти.
Смачного!
Вас також можуть зацікавити новини:
Пенсіонерам почали повертати гроші: Пенсійний фонд визнав помилку (відео)
Помилки молодості: про що шкодують українці після виходу на пенсію – відеоопитування