Хочете поласувати смачним десертом? Для його приготування не знадобиться ні духовка, ні багато часу. Шоколадний торт без випічки – ідеальний рецепт для швидкого приготування. А смак десерту запам’ятається надовго.
Раніше ми розповідали, як приготувати ніжне та повітряне печиво савоярді в домашніх умовах.
Інгредієнти:
- пісочне печиво — 300 г;
- вершкове масло — 150 г;
- вершковий сир (маскарпоне) — 250 г;
- цукрова пудра – 100 г;
- какао-порошок — 3-4 ст. л.;
- шоколад — 200 г;
- вершки — 100 г.
Приготування:
- Для приготування основи розтопіть вершкове масло і подрібніть печиво в крихту качалкою або блендером. З’єднайте олію, крихту, какао і ретельно вимішайте масу до однорідності.
- Масу, що вийшла, викладіть рівним шаром на дно круглої форми. Ущільніть основу, притиснувши його ложкою або рукою і поставте в холодильник потрібно, щоб вона застигла.
- У міксері збийте сир середньої швидкості, поступово додаючи цукрову пудру. Розтопіть на водяній бані шматочки шоколаду. Поступово влийте його в сир і ще раз гарненько збийте.
- В іншій ємності збийте вершки в пишну масу, після чого з’єднайте із шоколадною сумішшю. Обережно змішайте масу лопаткою до однорідності, рухами зверху донизу.
- Дістаньте застиглу основу з холодильника. Перекладіть начинку на основу та розрівняйте поверхню торта.
- Поставте торт в холодильник на 5 годин, а перед подачею прикрасьте десерт горішками, тертим шоколадом або фруктами.
Вас також можуть зацікавити новини: