Солодка ковбаска — один з найулюбленіших ласощів дитинства, який зараз знайти в магазинах не так просто. Не біда! Приготуйте її самостійно. Простий рецепт не вимагає багато часу та зусиль. Ну а дивовижний смак порадує і вас, і ваших дітей.
Раніше ми розповідали, як приготувати глазуровані сирки в домашніх умовах.
Інгредієнти:
- пісочне печиво — 300-400 г;
- вершкове масло — 200 г;
- цукор — 180 г;
- какао — 40 г (3 ст. л. з гіркою);
- молоко (або вершки 10%) — 5 ст. л.;
- волоські горіхи (або будь-які інші) — 1 склянка;
- ванільний екстракт або ванільний цукор — чайна ложка.
Приготування:
- Печиво подрібніть у блендері або поламайте руками.
- До печива додайте волоські горіхи.
- Какао та цукор насипте в невелику каструлю. Влийте в масу 5 столових ложок молока або вершків. Варіть шоколадний крем на середньому вогні до однорідності.
- У крем додайте вершкове масло і добре перемішайте. Зніміть каструлю з вогню. Додайте в крем ванільний екстракт або ванільний цукор.
- Змішайте печиво з горіхами із шоколадним кремом і перемішайте.
- Розділіть масу на дві частини.
- Викладіть кожну частину на харчову плівку, фольгу, пергамент або простий целофановий кульок і щільно загорніть масу, надавши їй форму ковбаски.
- Покладіть ковбаску в холодильник на 2 години або в морозилку на 30 хвилин. Зверху ковбаску можна присипати цукровою пудрою.
Вас також можуть зацікавити новини:
У Мінсоцполітики звернулися із важливою заявою до пенсіонерів-переселенців: що потрібно знати
Революційний пенсійний закон прийнято: як тепер враховуватимуть стаж (відео)