П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмак дитинства: готуємо солодку ковбаску в домашніх умовах

Смак дитинства: готуємо солодку ковбаску в домашніх умовах

Этот материал также доступен на русском языке
Дуже смачні ласощі домашнього приготування не залишать байдужими ні дітей, ні дорослих. Простий рецепт солодкого частування до чаю.

Солодка ковбаска — один з найулюбленіших ласощів дитинства, який зараз знайти в магазинах не так просто. Не біда! Приготуйте її самостійно. Простий рецепт не вимагає багато часу та зусиль. Ну а дивовижний смак порадує і вас, і ваших дітей.

Раніше ми розповідали, як приготувати глазуровані сирки в домашніх умовах.

Інгредієнти:

  • пісочне печиво — 300-400 г;
  • вершкове масло — 200 г;
  • цукор — 180 г;
  • какао — 40 г (3 ст. л. з гіркою);
  • молоко (або вершки 10%) — 5 ст. л.;
  • волоські горіхи (або будь-які інші) — 1 склянка;
  • ванільний екстракт або ванільний цукор — чайна ложка.

Приготування:

  1. Печиво подрібніть у блендері або поламайте руками.
  2. До печива додайте волоські горіхи.
  3. Какао та цукор насипте в невелику каструлю. Влийте в масу 5 столових ложок молока або вершків. Варіть шоколадний крем на середньому вогні до однорідності.
  4. У крем додайте вершкове масло і добре перемішайте. Зніміть каструлю з вогню. Додайте в крем ванільний екстракт або ванільний цукор.
  5. Змішайте печиво з горіхами із шоколадним кремом і перемішайте.
  6. Розділіть масу на дві частини.
  7. Викладіть кожну частину на харчову плівку, фольгу, пергамент або простий целофановий кульок і щільно загорніть масу, надавши їй форму ковбаски.
  8. Покладіть ковбаску в холодильник на 2 години або в морозилку на 30 хвилин. Зверху ковбаску можна присипати цукровою пудрою.

Вас також можуть зацікавити новини:

У Мінсоцполітики звернулися із важливою заявою до пенсіонерів-переселенців: що потрібно знати

Революційний пенсійний закон прийнято: як тепер враховуватимуть стаж (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні