Тісто для «Наполеона» готуватимемо з води та смальцю. Смалец легко зробити у домашніх умовах. Потрібно купити найдешевше сало та перетопити його.
Раніше ми розповідали, як приготувати “Наполеон” на сковороді.
Інгредієнти:
- 500 г борошна;
- 250 г свинячого смальцю;
- 1 столова ложка оцту;
- 100 мл води;
- 1 куряче яйце;
- 1 пакетик ванільного цукру.
Для крему:
- 1 л молока;
- 1 склянка цукру;
- 3 курячі яйця;
- 1 столова ложка борошна;
- 2 столові ложки крохмалю;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 125 г вершкового масла.
Приготування:
- Просійте борошно та змішайте сіль, борошно та ванільний цукор в одній мисці.
- Додаємо смалець і перетираємо в крихту.
- У склянку з водою вливаємо оцет, додаємо в крихту і вбиваємо яйце.
- Замішуємо тісто і на 1 годину відправляємо в холодильник.
- У цей час готуємо крем. Ставимо каструлю із молоком на плиту. В окремому посуді збиваємо яйця, цукор, крохмаль і борошно, додаємо 100 мл молока (можна взяти з каструлі, головне, щоб воно не було занадто гарячим.
- Вливаємо яєчну суміш у молоко і постійно помішуючи варимо до загусання.
- Знімаємо крем із плити і даємо йому охолонути. Потім за допомогою міксера збиваємо його з маслом.
- Тісто ділимо на 12 шматочків і розкочуємо тонкі коржі. За допомогою тарілки або кришки вирізаємо кола, залишки підуть на прикрашання торта.
- Випікаємо коржі при температурі 170-180 градусів 3-5 хвилин.
- Збираємо торт, перемазуємо коржі, а зверху прикрашаємо крихтою. Відправляємо в холодильник для просочення на 4-6 годин.
Приємного чаювання!