Один з найулюбленіших десертів багатьох — цукерки. Приготуйте улюблені ласощі самостійно — для цього не знадобиться багато часу та зусиль. Ділимося простим дуже смачних цукерок, приготувати які можна лише за 10 хвилин.
Раніше ми розповідали, як приготувати бананово-шоколадний торт без випічки.
Інгредієнти:
Цукерки:
- пісочне печиво — 500 г;
- згущене молоко — 400 мл;
- какао — 4 ст. л.;
- ванільний екстракт — 1 ч. л.;
- вершкове масло — 30-50 г;
- горіхи (мигдаль/фундук) — за смаком.
Шоколадна глазур для покриття:
- шоколад — 200 г;
- рослинна олія (без запаху) — 3-5 ст. л. (можна замінити вершками).
Приготування:
- Печиво подрібніть у блендері, висипте в миску та додайте 4 ст. л. какао.
- Поступово в масу додайте згущене молоко і 1 ч. л. ванільного екстракту, для аромату — добре перемішайте масу.
- Вимісіть масу на столі, змащеними вершковим маслом руками. Сформуйте невеликі кульки, трохи сплющте їх і покладіть всередину горіх мигдалю або будь-який інший — і закатайте його в кульку. Покладіть у холодильник, поки готуєте глазур.
- Також масою можна заповнити силіконові форми.
- Приготуйте глазур, розтопивши на водяній бані до однорідності шоколад або шоколадні дропси. Після цього додайте масу 3-5 ст. л. олії без запаху або вершків і перемішайте.
- Кожну цукерку за допомогою ложки “скупайте” в глазурі і покладіть на решітку або пергамент. Зверху можна посипати кокосовою стружкою, какао чи горіховою пудрою. Заберіть у холодильник до застигання глазурі.
Вас також можуть зацікавити новини:
Вийти на пенсію з відстрочкою: як збільшаться виплати за кожний рік роботи після 60 років
Революційний пенсійний закон прийнято: як тепер враховуватимуть стаж (відео)