Любите грузинську кухню, але лінуйтеся часто готувати улюблені страви? Вирішення проблеми є! Потрібно лише вибирати “ледачі” рецепти всіма відомих страв — і насолоджуватися ними хоч щодня!
Сьогодні готуємо “ледачі хачапурі” на кефірі всього за 10 хвилин!
Раніше ми розповідали, як приготувати “Медовик” за 12 хвилин.
Інгредієнти (на 7 штук):
- кефір — 350 мл;
- сіль — 0,5 ч. л.;
- сода — 1 ч. л. без гірки;
- молоко — 150 мл;
- яйця — 2 шт.; сир (бринза, сулугуні або моцарела) — 250 г;
- борошно — 220-250 г.
Приготування:
- У кефір додати сіль, соду, перемішати, щоб сода вступила в реакцію з кефіром.
- Додати яйця, молоко та збити все віночком.
- Додати сир, натертий на великій тертці, перемішати і всипати борошно. Тісто має вийти густуватим, в’язким, повільно сповзати з лопатки.
- Сковороду змастити олією. Ложкою викласти тісто, розрівняти по сковороді і посмажити хачапурі з двох сторін до золотистого кольору (з кожного боку приблизно по 5 хвилин, під кришкою, на маленькому вогні). Повинно вийде 7 штук діаметром 20 см.
Вас також можуть зацікавити новини:
Пенсія не менше 7800 гривень: кому в Україні встановлені такі виплати
Як реально збільшити пенсію: експерт радить кілька способів, що діють (відео)