П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо справжній італійський десерт у домашніх умовах – без випічки та за...

Готуємо справжній італійський десерт у домашніх умовах – без випічки та за 10 хвилин

Этот материал также доступен на русском языке
Цей десерт родом із Італії, але в Україні він також став дуже популярним. Тірамісу є у меню і ресторанів, і кафе. Але цей десерт можна легко приготувати вдома, і він вийде не гірше за ресторанний. Записуйте рецепт, хоча ви його запам'ятаєте!

Раніше ми розповідали, як приготувати торт Наполеон на сковороді.

Інгредієнти:

  • Печиво «Савоярді» – 300 грам;
  • Сир маскарпоне – 300 грам;
  • Жирні вершки 350 мл;
  • Цукрова пудра – 4 ст. ложки;
  • Кава 150 мл;
  • Ром або коньяк – 1 ст.ложка;
  • Какао – 1 ст. ложка.

Приготування:

  1. З’єднайте у глибокій мисці маскарпоне та пудру, змішайте віночком до однорідності.
  2. Додайте охолоджені вершки та збийте міксером до м’яких піків. Частинами вводьте збиті вершки в сирну масу і перемішуйте лопаткою. Крем готовий!
  3. Перелийте каву в тарілку, додайте коньяк і занурюйте кожне печиво на 2-3 секунди в цю ароматну рідину.
  4. Викладіть печиво у форму для запікання одним шаром і щедро змастіть кремом, потім ще шар із печива, таким чином складайте десерт, доки не закінчаться інгредієнти.
  5. Зверху готовий десерт посипте какао і відправте у холодильник на 2-3 години.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні