Раніше ми розповідали, як приготувати торт Наполеон на сковороді.
Інгредієнти:
- Печиво «Савоярді» – 300 грам;
- Сир маскарпоне – 300 грам;
- Жирні вершки 350 мл;
- Цукрова пудра – 4 ст. ложки;
- Кава 150 мл;
- Ром або коньяк – 1 ст.ложка;
- Какао – 1 ст. ложка.
Приготування:
- З’єднайте у глибокій мисці маскарпоне та пудру, змішайте віночком до однорідності.
- Додайте охолоджені вершки та збийте міксером до м’яких піків. Частинами вводьте збиті вершки в сирну масу і перемішуйте лопаткою. Крем готовий!
- Перелийте каву в тарілку, додайте коньяк і занурюйте кожне печиво на 2-3 секунди в цю ароматну рідину.
- Викладіть печиво у форму для запікання одним шаром і щедро змастіть кремом, потім ще шар із печива, таким чином складайте десерт, доки не закінчаться інгредієнти.
- Зверху готовий десерт посипте какао і відправте у холодильник на 2-3 години.