П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяБез яєць, молока та масла: неймовірно смачні та повітряні булочки з секретним...

Без яєць, молока та масла: неймовірно смачні та повітряні булочки з секретним інгредієнтом

Этот материал также доступен на русском языке
Кожна господиня хоч раз, але готувала здобні булочки. Вони можуть бути з улюбленим варенням або повидлом, заварним кремом або просто порожні, при цьому не менш смачні. Зазвичай для здоби потрібні молоко, яйця, масло, але ми пропонуємо приготувати булочки на секретному інгредієнті.

Як приготувати булочки без яєць, олії та молока розповіла автор українського кулінарного YouTube-блогу Катерина Тарасенко.

Раніше ми розповідали, як приготувати рідке тісто для пиріжків.

“Це рецепт пісного тіста на дріжджах. Тісто за цим рецептом не тільки смачне, а й дуже м’яке та пишне”, – сказала Тарасенко.

Інгредієнти:

  • 10 г пресованих дріжджів;
  • 100 г цукру;
  • щіпка ваніліну;
  • 350 мл картопляного відвару з температурою 15 °С;
  • 650 г пшеничного борошна;
  • 25 олії;
  • 8 г солі;
  • повидло для начинки.

Приготування:

  1. У миску потрібно насипати цукор та дріжджі, влити картопляний відвар, додати олію та ванілін, сіль.
  2. Всипати борошно.
  3. Руками замісити тісто і вимішувати хоча б 10 хвилин, щоб воно вийшло еластичним.
  4. Потрібно перекласти тісто в миску, накрити плівкою і залишити в теплому місці на 1-1,2 години
  5. Потому потрібно змастити робочу поверхню рослинною олією і розкотити тісто завтовшки не більше 0,5-1 см, так, щоб вийшов трикутник.
  6. Зверху викласти повидло, краще брати густе.
  7. Згорнути тісто в рулет і нарізати на однакові шматочки.
  8. Викласти у форму для запікання, попередньо змащену олією та випікати у розігрітій до 170 градусів духовці 35 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні