Як приготувати булочки без яєць, олії та молока розповіла автор українського кулінарного YouTube-блогу Катерина Тарасенко.
Раніше ми розповідали, як приготувати рідке тісто для пиріжків.
“Це рецепт пісного тіста на дріжджах. Тісто за цим рецептом не тільки смачне, а й дуже м’яке та пишне”, – сказала Тарасенко.
Інгредієнти:
- 10 г пресованих дріжджів;
- 100 г цукру;
- щіпка ваніліну;
- 350 мл картопляного відвару з температурою 15 °С;
- 650 г пшеничного борошна;
- 25 олії;
- 8 г солі;
- повидло для начинки.
Приготування:
- У миску потрібно насипати цукор та дріжджі, влити картопляний відвар, додати олію та ванілін, сіль.
- Всипати борошно.
- Руками замісити тісто і вимішувати хоча б 10 хвилин, щоб воно вийшло еластичним.
- Потрібно перекласти тісто в миску, накрити плівкою і залишити в теплому місці на 1-1,2 години
- Потому потрібно змастити робочу поверхню рослинною олією і розкотити тісто завтовшки не більше 0,5-1 см, так, щоб вийшов трикутник.
- Зверху викласти повидло, краще брати густе.
- Згорнути тісто в рулет і нарізати на однакові шматочки.
- Викласти у форму для запікання, попередньо змащену олією та випікати у розігрітій до 170 градусів духовці 35 хвилин.