Вся справа у тому, що для ангельського бісквіту не потрібні жовтки, він готується виключно на білках, тому бісквіт виходить ще ніжнішим.
Раніше ми розповідали, як спекти класичний Медовик за 30 хвилин.
Інгредієнти:
Для бісквіту:
- 7 білків
- 50 г цукру
- 85 г борошна
- 100 г цукрової пудри
- щіпка солі
- 1/2 стол. ложки лимонного соку
Для крему:
- 7 жовтків
- 30 г кукурудзяного крохмалю
- 150 г цукру
- 360 г молока
- 120 г вершкового масла
- 15 г ванільного цукру
- 60 г білого шоколаду – для прикраси
Приготування:
- Візьміть жовтки і розітріть їх із цукром та ванільним цукром. Додайте крохмаль і добре перемішайте.
- Додайте молоко та перемішайте. Поставте на невеликий вогонь і варіть до загусання. Коли заварний крем охолоне, потрібно ввести розм’якшене вершкове масло та збити міксером до однорідності.
- Для бісквіту білки з’єднайте із сіллю та лимонним соком, збийте до піни. Всипте цукор і збийте до міцних піків. Просійте борошно і цукрову пудру і акуратно перемішайте тісто лопаткою, збивати міксером вже нічого не потрібно.
- Тісто вилийте у форму бажано діаметром 20 см і випікайте 35 хвилин у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.
- Дайте бісквіту охолонути, потім розріжте його на три частини та змастіть кремом.
- Зверху торт присипте тертим білим шоколадом. Щоб Ангельський торт добре просочився, відправте його в холодильник на ніч.