П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧерез 5 хвилин від цього десерту не залишиться і шматочка: найніжніший і...

Через 5 хвилин від цього десерту не залишиться і шматочка: найніжніший і найлегший Ангельський торт

Этот материал также доступен на русском языке
На основі бісквіту готується безліч тортів, але сьогодні ми приготуємо справжній британський торт, який просто тане в роті. Він дуже ніжний та повітряний. Але найголовніше, що цей тор готується досить просто і легко.

Вся справа у тому, що для ангельського бісквіту не потрібні жовтки, він готується виключно на білках, тому бісквіт виходить ще ніжнішим.

Раніше ми розповідали, як спекти класичний Медовик за 30 хвилин.

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • 7 білків
  • 50 г цукру
  • 85 г борошна
  • 100 г цукрової пудри
  • щіпка солі
  • 1/2 стол. ложки лимонного соку

Для крему:

  • 7 жовтків
  • 30 г кукурудзяного крохмалю
  • 150 г цукру
  • 360 г молока
  • 120 г вершкового масла
  • 15 г ванільного цукру
  • 60 г білого шоколаду – для прикраси

Приготування:

  1. Візьміть жовтки і розітріть їх із цукром та ванільним цукром. Додайте крохмаль і добре перемішайте.
  1. Додайте молоко та перемішайте. Поставте на невеликий вогонь і варіть до загусання. Коли заварний крем охолоне, потрібно ввести розм’якшене вершкове масло та збити міксером до однорідності.
  2. Для бісквіту білки з’єднайте із сіллю та лимонним соком, збийте до піни. Всипте цукор і збийте до міцних піків. Просійте борошно і цукрову пудру і акуратно перемішайте тісто лопаткою, збивати міксером вже нічого не потрібно.
  3. Тісто вилийте у форму бажано діаметром 20 см і випікайте 35 хвилин у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.
  4. Дайте бісквіту охолонути, потім розріжте його на три частини та змастіть кремом.
  5. Зверху торт присипте тертим білим шоколадом. Щоб Ангельський торт добре просочився, відправте його в холодильник на ніч.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні