Багато хто любить сирний соус за його багатий і насичений смак, а також за його універсальність. Сирний соус має приємну кремову текстуру з ароматом, який приємно поєднується з багатьма іншими продуктами. Його можна використовувати як підливу, соус для заправки для різних страв, таких як паста, картопля, овочі, м’ясо, риба і т.д.
Інгредієнти
- масло вершкове – 2 ст.л;
- борошно пшеничне або кукурудзяне – 2 ст.л;
- молоко – 1,5 ст;
- сиру твердий – 1,5 ст;
- сіль – за смаком;
- перець чорний мелений – за смаком.
Раніше ми розповідали, як приготувати оригінальний салат із найпростіших і найдоступніших продуктів.
Приготування
- Розігріваємо вершкове масло в каструлі на середньому вогні. Додаємо борошно і розмішуємо до отримання однорідної консистенції.
- Вливаємо поступово молоко, помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок. Продовжуємо прогрівати соус, помішуючи, доти, доки він не загусне і не закипить.
- Додаємо тертий сир і продовжуємо готувати, помішуючи, доти, доки сир повністю не розчиниться, соус має стати гладким і однорідним.
- Приправляємо сіллю та перцем за своїм смаком.
Готовий соус можна подавати з пастою, відвареною або смаженою картоплею, салатом або використовувати як підливу до м’ясних страв.
Смачного!
Вас також можуть зацікавити новини:
Як призначають пенсії по інвалідності: чому групу не продовжують автоматично (відео)
Кому з простих пенсіонерів пощастило – як середня зарплата вплине на деякі виплати (відео)