Це означає, що антипригарне покриття стало непридатним. Скористайтеся цими рекомендаціями, щоб захистити антипригарний шар.
Раніше ми розповідали, навіщо досвідчені господині посипають сковороду сіллю перед смаженням.
- Антипригарну сковороду не можна розігрівати без жиру. Налийте олію на холодну сковороду, тільки після цього ставте її на вогонь. А продукти кладіть у вже розігріту олію.
- Уникайте різких температурних перепадів під час миття сковороди. Не слід ставити гарячу сковороду під холодну воду. Краще дайте їй повністю охолонути, а потім промийте теплою водою.
- Мийте сковороду м’якими губками із застосуванням рідких миючих засобів. Не можна використовувати металеві скребки та жорсткі мочалки.
- При приготуванні використовуйте тільки силіконові та дерев’яні лопатки і ложки.
- Не залишайте приготовлену їжу в сковороді і тим більше не зберігайте страви в холодильнику. Низька температура псує антипригарне покриття.
- Не кладіть на розпечену сковороду надто холодні або заморожені продукти.
- Не кладіть у сковороду надмірно вологі продукти. Перед приготуванням просушіть їх паперовим рушником. Інакше їжа тушкуватиметься, а не смажитиметься. До того ж вода на розпеченій олії знижує антипригарні властивості.