Інгредієнти:
Для крихти:
- Борошно – 150 г;
- Вершкове масло – 100 г;
- Какао (порошок) – 10 г;
- Цукор – 50 г;
- Розпушувач – 1 ч. л.
Для начинки:
- Сир домашній – 300-350 г;
- Куряче яйце – 1 шт.;
- Цукор – 75 г;
- Крохмаль (краще кукурудзяний) – 2 ч. л.
- Пакетик ванільного цукру.
Приготування:
- У мисці змішайте борошно, розпушувач, цукор та какао.
- Натріть холодне масло на тертці і перетріть його з борошном у крихту. Тісто готове!
- З’єднайте сир, яйце, цукор, крохмаль і ванільний цукор, масу краще перебити блендером, щоб вона була однорідною.
- Змастіть форму вершковим маслом. Розділіть крихту на дві частини.
- Першу викладіть у форму для запікання та розрівняйте її. Зверху покладіть сирну начинку. Зверху викладіть шар шоколадної крихти та знову добре розрівняйте.
- Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
Смачний, ароматний шоколадний пиріг із соковитою начинкою готовий! Приємного чаювання!
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг “12 ложок”.