П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотується швидко, а з'їдається ще швидше – ароматний маковий пиріг із хрусткою...

Готується швидко, а з’їдається ще швидше – ароматний маковий пиріг із хрусткою скоринкою

Этот материал также доступен на русском языке
Пиріг із маком - це класична випічка, яка знаходить своє місце в кухнях різних культур. Мак є популярним інгредієнтом, який додається в тісто для різних видів випічки. Спробуйте приготувати маковий пиріг із цукровою скоринкою. Він готується просто, а виходить дуже смачним.

Інгредієнти

  • масло вершкове – 100 г;
  • цукор – 100 г;
  • цукор ванільний – 10 г;
  • яйця – 3 шт;
  • мак – 50 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • борошно – 300-350 г.

Раніше ми розповідали, як приготувати смачні сирні палички в домашніх умовах.

Приготування

  1. Розтерти вершкове масло розтерти зі звичайним і ванільним цукром.
  2. Додати 2 яйця і ретельно все перемішати. 
  3. Додати мак і знову все перемішати.
  4. Додати просіяне борошно разом із розпушувачем борошно і замісити тісто.
  5. Сформувати на деку, застеленому пергаментом або силіконовим килимком коло з тіста завтовшки близько 1,5 см. 
  6. Розрізати коло на 8 сегментів, змастити кожен із них збитим яйцем і посипати цукром.
  7. Випікати пиріг у попередньо розігрітій до 180 ⁰С духовці протягом 20-30 хвилин.

Смачного!

Чому деякі пенсіонери не відчули індексацію: розбір мінімальної пенсії (відео)

Право на захмарні пенсії: чому судді отримують 50 мінімальних виплат (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні