Сало просолюється рівномірно, шкірка стає м’якою, а всі бактерії та мікроби гинуть у гарячій воді. Тому якщо ви ще не пробували засолити сало гарячим способом, пропонуємо вам це зробити.
Раніше ми розповідали, кому не можна їсти сало.
Інгредієнти:
- Сало – 500 г (можна взяти грудинку або сало з прошарками м’яса);
- Вода – 1 л;
- Перець чорний горошком – 15 шт.
- Часник – 10 зубчиків;
- Лавровий лист – 3 шт.;
- Сіль – 120 г;
- Перець гострий мелений – 10 г.
Приготування:
- Спочатку сало потрібно промити та нарізати великими шматками. Часник нарізати у вигляді пластинок.
- Візьміть банку та викладіть шарами сало та спеції, крім солі та меленого перцю.
- Коли заповните банку догори, зверху треба посипати часником.
- Поставте на вогонь каструлю з водою, додайте сіль та мелений перець, добре розмішайте і доведіть до кипіння.
- Налийте в банку розсіл і закрийте кришкою. Забирати в холодильник не потрібно. Сало в розсолі має стояти за кімнатної температури 5-7 днів.
- Після цього розсіл потрібно злити, сало обсушити та прибрати у холодильник.