Коли на прилавках з’являється перша зелень, зокрема шпинат, щавель, черемша, перша м’ята, кропива – очі розбігаються. І ми купуємо, робимо салати, варимо зелені борщі.
Ми поділимося з вами деякими оригінальними рецептами, які, безперечно, поповнять вашу скарбничку улюблених страв.
- Весняне меню: що приготувати з першої зелені – здивує всіх киш зі шпинатом.
- Весняне меню: що приготувати з першої зелені – не проґавте можливість розкуштувати пхалі з черемші.
М’ята
М’ята допомагає при розладах травлення, стимулює відтік жовчі, покращує кровообіг, підвищує еластичність судин.
Свіжі листочки м’яти додають у салати, супи, особливо в овочеві або молочні.
Сушене листя м’яти годиться для м’ясних, грибних та рибних страв, кондитерських виробів та випічки.
Пряники м’ятні
Інгредієнти
М’ятний сироп – 350 мілілітрів, борошно пшеничне – 250-270 грамів, листя м’яти (подрібнені) – 40-50 грамів, олія соняшникова – 1 столова ложка, розпушувач – 10 грамів.
Приготування
- У глибокій мисці з’єднати м’ятний сироп, подрібнене м’ятне листя і олію.
- В окремій посудині змішати борошно з розпушувачем.
- Замісити м’яке тісто, щоб злегка липло до рук. Якщо тісто сильно липне, потрібно додати невелику кількість борошна.
- Сформувати з тіста джгут, розрізати на шматочки і зліпити кульки розміром трохи більші за волоський горіх.
- Розмістити пряники на деку, застеленому пекарським папером, і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
Господині на замітку: іноді в готове пряникове тісто додають відвар м’яти – 50 грамів м’яти на 1 літр води, за бажанням до нього можна додати цукор – 2 столові ложки.