Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Наполеон” на сковороді.
Інгредієнти:
Для коржів:
- 200 мл світлого пива;
- 240 г вершкового масла або маргарину;
- 500 г борошна;
- 50 г цукру;
- Щіпка солі.
Для крему:
- 1 л молока;
- 3 курячі яйця;
- 200 г вершкового масла;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 5 ст. ложок борошна або кукурудзяного крохмалю;
- 250 г цукру.
Приготування:
- Масло потрібно розтопити на водяній бані, додати пиво, сіль, цукор та борошно, замісити тісто. Розділити його на 10 рівних частин, накрити рушником та відставити на 20 хвилин.
- У цей час можна приготувати заварний крем. У сотейнику чи каструлі потрібно змішати яйця, цукор та борошно, додати ванільний цукор та трохи молока, перемішати усі інгредієнти.
- Влити молоко, що залишилося, і поставити каструлю на плиту на повільний вогонь. Постійно помішуючи, довести до кипіння, головне, щоб крем загуснув.
- Коли маса охолоне, додати вершкове масло і збити міксером на великій швидкості, щоб крем був пишний і повітряний.
- Тісто розкачати в тоненький корж і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці по 5 хвилин, доки корж злегка не підрум’яниться.
- Один корж залиште для присипки, його потрібно подрібнити до крихти.
- Залишилося зібрати корж, дати йому час просочитися та насолоджуватися незвичайним смаком хмільного «Наполеона».
До речі, аромату пива у тісті ви практично не відчуєте, тому не переживайте, але торт на пиві вам сподобається.