У «Наполеоні» важливий як крем, так і тісто, якщо тісто вийде гумовим чи твердим, то ніякий крем його не врятує, тому тісто має бути ніжним і пісочним. А готується воно із трьох інгредієнтів.
Рецептом такого «Наполеона із заварним кремом на своєму YouTube-каналі поділилася “ТІАНА.
Раніше ми розповідали, як приготувати лінивий Наполеон.
Інгредієнти:
Для коржів
- вершкове масло – 200 г
- сметана – 200 мл
- борошно – 550 г
Для заварного крему
- жовтки – 6 шт.
- цукор – 250 г
- сіль – 1/4 ч. л.
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- молоко – 375 мл
- крохмаль – 3 ст. л.
- борошно – 3 ст. л.
- вершкове масло – 200 г
Приготування:
- До холодного порізаного масла додаємо сметану. Переминаємо виделкою. Частинами за три рази додаємо борошно і ретельно перемішуємо. Спочатку виделкою, а потім руками.
- Готове тісто має бути еластичним і не липнути до рук.
- Ділімо тісто на 8 рівних частин, скочуємо в кульки, накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на 30-40 хвилин.
- Поки тісто охолоджується, приступаємо до крему. Візьміть сотейник із товстим дном. Відокремте жовтки, всипте цукор і розмішайте віночком, додайте трохи солі і влийте 75 мл молока, додайте крохмаль і помішуючи, поставте на плиту. Влийте молоко, що залишилося, не забувайте постійно помішувати, щоб крем не пригорів.
- Щойно маса почне густіти, крем можна знімати з вогню. Нехай остигає.
- Приступаємо до випікання коржів. Кожен корж потрібно розкотити діаметром близько 19 см і випікати у розігрітій до 180 градусів духовки близько 7 хвилин.
- Збийте блендером масло і по ложці додавайте в нього крем, продовжуючи збивати.
- Коржі, що вистигли, можна змащувати кремом і збирати торт.
- Готовий торт поставте на кілька годин у холодильник, щоб він добре просочився.