П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаРізнеКому не варто ризикувати здоров'ям і їсти гранат

Кому не варто ризикувати здоров’ям і їсти гранат

Этот материал также доступен на русском языке
Говорячи про фрукти та овочі, ми насамперед робимо акцент на їх користі. Але не варто забувати і про протипоказання. Це, зокрема, стосується й гранату.

У ньому корисно все: від скоринки до кісточки, однак і тут є свої “але”.

Зерна гранату

Насамперед потрібно врахувати, що кислоти, які містяться в зернах граната, можуть пошкодити емаль зубів.

Рекомендується після того, як ви з’їли гранат, прополоскати рот і в жодному разі не чистити зуби.

Гранатовый сік

Що стосується гранатового соку, то пити його можна тільки у свіжому вигляді і розведеним водою у співвідношенні 1:2 або 1:3.

Не рекомендується гранатовий сік при захворюваннях травної системи, геморої, проблемах з випорожненням.

Гранатова шкірка

З обережністю слід вживати настої на гранатовій шкірці або порошок з неї. Шкірка граната містить токсини, зокрема алкалоїди. Ці речовини можуть спричинити отруєння, основними симптомами якого є запаморочення, нудота, порушення зорової функції, слабкість.

У цьому випадку слід негайно звернутися до лікаря.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні