Раніше ми розповідали, як приготувати оладки за перевіреним рецептом.
Інгредієнти:
- 500 мл теплого кефіру від 2,5% жирності
- 1 ст. ложка цукру
- ¼ ч. ложки солі
- 1 куряче яйце
- 410-430 г борошна
- 1 чайна ложка соди
- олія для смаження
Приготування:
- Беремо глибоку миску. З’єднуємо в ній теплий кефір, сіль, цукор та яйце. Добре перемішуємо масу віночком до однорідності.
- Наступний етап – додавання борошна, але не всього. Потрібно залишити 1 столову ложку борошна. Не забудьте просіяти борошно перед додаванням у тісто.
- Борошно, що залишилося, змішуємо з содою і додаємо в тісто і добре перемішуємо лопаткою.
- Все, тісто більше не перемішуємо. Даємо йому відпочити хоча б 10-15 хвилин і приступаємо до смаження.
- Оладки смажать у достатній кількості олії на середньому вогні до золотистого кольору.
До речі, навіть у холодному вигляді вони залишаються пишними та м’якими, наче тільки спечені.