Щоб приготувати 500 г макової начинки,
- візьміть 200 г сухого маку і 1 склянку цукру.
- Сухий мак залити великою кількістю окропу, так, щоб вода покривала зерна шаром 3-4 см.
- Дати постояти 30-40 хвилин, можна довше. Злити з маку всю воду.
- Збити мак блендером, мак трохи побіліє. Якщо немає блендера, можна розім’яти зерна у ступці або пропустити через м’ясорубку.
- Додати 1 склянку цукру. Добре перемішати.
Макова начинка готова.
Як змащувати олією форми при випіканні
Майте на увазі, при випіканні кексів, пасок та інших виробів форму треба лише злегка змащувати олією.
При великому шарі олії відбувається процес не випікання, а смаження, при якому на нижній поверхні виробу утворюється тверда скоринка, що заважає підйому тіста і пропіканню всередині виробу.