Інгредієнти:
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 50 г борошна;
- 600-800 мл м’ясного бульйону;
- 1-2 столові ложки олії;
- 1 столова ложка сметани;
- 2 столові ложки томатної пасти;
- Сіль, перець та інші спеції – до смаку.
Приготування:
- На суху розігріту сковороду насипаємо борошно і постійно помішуючи, доводимо його до карамельного кольору. Пересипаємо у будь-яку ємність.
- У сковороду наливаємо олію та обсмажуємо дрібно нарізану цибулю та натерту на тертці моркву.
- Змішуємо томатну пасту та бульйон, виливаємо в сковороду до цибулі та моркви, доводимо до кипіння.
- Сметану змішуємо з обсмаженим борошном і додаємо трохи бульйону, помішуючи, щоб не було грудочок. Виливаємо борошняну суміш у загальну сковороду. Солимо, перчимо, додаємо спеції та проварюємо 5-8 хвилин.
- В цю підливу можна додати нарізане шматочками відварене м’ясо або котлети і проварити 10-15 хвилин на слабкому вогні.
Раніше ми розповідали, як приготувати густу підливу без борошна.