П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяШоколадний пиріг без яєць і молока – бюджетний рецепт чудової і смачної...

Шоколадний пиріг без яєць і молока – бюджетний рецепт чудової і смачної випічки

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто вважає, що для приготування смачного пирога потрібні дорогі інгредієнти, але навіть на воді можна приготувати чудовий десерт до чаю.

Йдеться про шоколадний пиріг, який готується на основі гарячої води та олії. До речі, олію можна замінити на вершкове масло, але тоді пиріг буде не таким вологим і ніжним. Хоча також дуже смачним.

Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг 12 ложок.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно – 190 г;
  • Цукор – 200 г;
  • Какао-порошок – 40 г;
  • Розпушувач – 1 чайна ложка;
  • Сода – 0,5 чайної ложки та 1 чайна ложка лимонного соку;
  • Рослинна олія – 120 мл;
  • Гаряча вода – 240 мл.

Для глазурі:

  • Цукрова пудра – 60 г;
  • Какао-порошок – 25 г;
  • Рослинна олія або молоко – 2-3 столові ложки.

Приготування:

  1. У великій мисці з’єднуємо борошно, цукор, какао-порошок, розпушувач та соду, перемішуємо сухі інгредієнти та додаємо сік лимона, ванільний екстракт, олію та гарячу воду. Перемішуємо тісто, щоб не було грудочок.
  2. Періливаємо тісто в попередньо змащену олією форму.
  3. Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо наш пиріг запікатися на 30-35 хвилин. Готовність пирога можна перевірити зубочисткою. Для цього потрібно встромити її в центр пирога, якщо зубочистка суха, то пиріг готовий.
  4. Нехай пиріг охолоне у формі і лише потім витягайте його.
  5. Для глазурі в мисці змішуємо цукрову пудру і какао-порошок, додаємо олію або молоко і ставимо на вогонь, як тільки маса почне густіти, знімаємо з плити і наносимо її на пиріг.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні