П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедія«Медовик» танутиме в роті – найбільш соковитий і смачний: класичний рецепт із...

«Медовик» танутиме в роті – найбільш соковитий і смачний: класичний рецепт із заварним кремом

Этот материал также доступен на русском языке
Класичний медовик готують зі сметанним кремом, але якщо ви хочете, щоб торт просто танув у роті і був соковитим і просоченим, краще зупинитися на рецепті медовика із заварним кремом.

Раніше ми розповідали, як приготувати медовик на рідкому тісті на сковороді.

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 450 г борошна;
  • 2 курячі яйця;
  • 100 г меду;
  • 200 г цукру;
  • 1 чайна ложка соди;
  • 70 г вершкового масла;

Для крему:

  • 2 курячі яйця;
  • 200 г цукру;
  • 3 ст. ложки борошна (можна замінити кукурудзяним крохмалем);
  • 500 мл молока;
  • пакетик ванільного цукру;
  • 100 г вершкового масла.

 

Приготування:

  1. Відправляємо у сотейник масло та мед, ставимо на вогонь і розтоплюємо, але не доводимо до кипіння.
  2. Після цього додаємо в суміш соду, добре розмішуємо і чекаємо, поки маса побіліє і збільшиться у розмірах.
  3. Потім додаємо сіль та цукор, перемішуємо всі інгредієнти.
  4. В окремій мисці збиваємо яйця і з’єднуємо їх із медово-масляною сумішшю. Добре перемішуємо, щоб розчинився цукор.
  5. Додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.
  6. Готове м’яке тісто скочуємо в рулет. І ділимо на 8-9 частин.
  7. Формуємо з них коржі і випікаємо в духовці при 180 градусах до золотистого кольору, приблизно 5 хвилин кожен корж.
  8. Поки коржі остигають готуємо заварний крем. Медовик можна перемазати сметанним кремом, але якщо ви хочете, щоб кожен шматочок торта буквально танув у роті, був ніжним і просоченим, краще перемазати його заварним кремом.
  9. У великому сотейнику з’єднуємо борошно, цукор, ванільний цукор, перемішуємо віночком до однорідності. Вводимо яйця, перемішуємо. Потроху вливаємо молоко, доводимо до однорідності.
  10. Ставимо сотейник на плиту і постійно помішуючи, доводимо крем до загусання і знімаємо з плити. Крем важливо не переварити. У гарячий крем вводимо масло і розмішуємо до повного розчинення.
  11. Не надумайте варити крем в емальованому посуді, він до нього пригоряє і у крему з’явиться неприємний запах.
  12. Коли крем охолоне, можна приступати до перемазування коржів. Коли торт буде зібраний, потрібно дати йому час просочитися за кімнатної температури, а потім прибрати в холодильник, щоб він остаточно приготувався.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні