Важливе правило вдалого тесту на кефірі, це стосується і пиріжків, і оладок, і вергунів, молочний продукт має бути теплим.
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріжки на дріжджах.
Інгредієнти:
- 600 мл кефіру
- 1 куряче яйце
- 1 кг борошна
- 1 ч. л. солі
- 1 ч. л. соди
- 1 ст. л. цукру
- 60 г вершкового масла
- олія для смаження
Приготування:
- У миску потрібно налити кефір, вбити яйце, додати сіль, цукор, перемішати та всипати соду, знову все перемішати, щоб сода почала працювати
- Розтопити вершкове масло і теж додати у суміш.
- Ввести частинами просіяне борошно і замісити еластичне тісто, яке має трохи липнути до рук, не забивайте його борошном.
- Тісто згорнути в кульку і накрити харчовою плівкою або рушником і залишити на 10 хвилин, щоб усі інгредієнти з’єдналися.
- Поділити тісто на дві частини та сформувати ковбаски. Нарізати їх на шматочки, зробити кульки та розкотити. Всередину вкласти улюблену начинку – це можуть бути яблука, тушкована капуста, відварена картопля, лівер, закріпити краї та смажити пиріжки на сковороді на олії.