Інгредієнти:
- 3-4 картоплі;
- 1 цибуля;
- 1 яйце;
- 1 чайна ложка крохмалю;
- Сіль, перець – до смаку.
- Олія соняшникова для смаження.
Приготування:
- Потрібно помити картоплю, очистити її від шкірки. Краще брати крохмалисті сорти, з них деруни виходять чудовими.
- Натерти картоплю на дрібній тертці, чим дрібніша тертка, тим ніжніше і соковитіше деруни. Але якщо ви любите хрусткі деруни, то можна терти на великій тертці.
- До картоплі натираємо відразу ж цибулю. Вона не дасть потемніти картопляній масі. Якщо соку вийшло дуже багато, картоплю можна віджати, але запам’ятайте, із сухої маси деруни вийдуть сухими. Сік обов’язково має бути просто в невеликій кількості.
- Додаємо яйце, сіль і перець і заключний момент – це крохмаль. Після додавання всі інгредієнти ретельно змішати і можна приступати до смаження. Якщо в деруни додати борошно, то вони виходять жорсткими, чого не скажеш про крохмаль. Він дає дерунам особливу консистенцію – м’яку та ніжну.
- Обсмажувати деруни на розігрітій з олією сковорідці з двох сторін до золотистого кольору.
- Деруни можна подавати зі сметаною, а можна приготувати підливу, наприклад, з грибами або м’ясом.
Раніше ми розповідали про три прості секрети приготування дерунів.