Інгредієнти:
- філе куряче – 350 гр;
- печінка куряча – 500 гр;
- цибуля — 1 шт;
- олія рослинна – 30 мл;
- вершки — 60 мл;
- масло 82% – 100 гр;
- спеції – сіль, перець – за смаком.
Приготування:
- Куряче філе миємо і нарізаємо кубиками. Подрібнюємо цибулю. Печінку теж миємо та очищаємо від усього зайвого.
- Олію розігріваємо у сковороді, викладаємо разом філе, печінку та цибулю, перемішуємо.
- Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і тушкуємо, періодично помішуючи, до м’якості цибулі. Коли цибуля стане м’якою, а рідина ще не випарувалася, можна зняти кришку.
- Додаємо вершки, перемішуємо все і доводимо до кипіння. Тепер можна вимикати вогонь. Важливо, щоб м’ясо та печінка були готові.
- Солим та перчим.
- У чашу блендера викладаємо тушковане м’ясо та печінку, додаємо масло кімнатної температури та подрібнюємо до однорідної пастоподібної маси. Готовий паштет перекладаємо в ємність та відправляємо у холодильник.
Такий паштет ідеально підходить для бутербродів, хоч і ложкою його теж можна їсти.
Раніше ми розповідали, як приготувати паштет із баклажанів.