Гарбуз витримують на городі до осені, щоб він добре визрів і містив максимальну кількість цукрів. Гранично важливо прибрати всі плоди з городу до перших заморозків. Переморожені гарбузи не будуть нормально зберігатися і швидко зіпсуються.
Раніше ми писали, як правильно зберігати цибулю, щоб вона не псувалася до весни.
Як зрозуміти, що гарбуз дозрів
Повністю дозрілий гарбуз має кілька відмінних ознак:
- шкірка тверда і глянцева;
- колір однорідний і не має “дивних” вкраплень;
- стукіт по плоду виходить “порожнім” і дзвінким.
Такі гарбузи міститимуть найбільшу кількість цукрів.
Як правильно зберігати гарбуз
Зберігати гарбуз потрібно за температури 5 – 10⁰С і вологості від 70 до 80 відсотків. Так плоди будуть у відмінній формі два-три місяці (максимум півроку).
І ви зможете приготувати з них безліч смачних і корисних страв.