Інгредієнти:
- яйця – 1 шт.,
- яблука – 2-3 шт.,
- цукор – 4-5 ст.л,
- ванільний цукор – 10 г,
- кефір – 160 мл,
- масло — 30 мл,
- борошно – 150 г,
- розпушувач — 10 г,
Приготування:
- Яблука вимити, очистити від шкірки та нарізати на шматочки. Збризкати лимонним соком, щоб яблука не потемніли.
- В глибоку ємність вбити яйце, додати цукор, ванільний цукор і все збивати вилкою, поки маса не побіліє.
- Додати в суміш кефір, олію, знову все ретельно перемішати.
- В іншій ємності з’єднати борошно з розпушувачем і влити туди приготовлену яєчно-кефірну суміш. Вливаємо поступово, невеликими порціями, ретельно перемішуючи вміст. Консистенція тіста має нагадувати оладки.
- Шматочки яблук відправити у тісто і добре перемішати.
- Дно і боки сковороди змастити олією.
- Вилити тісто з яблуками на сковороду та розподілити його лопаткою по всій поверхні. Накрити сковороду щільно кришкою та поставити на плиту.
- Випікати шарлотку на мінімальному вогні 20-30 хвилин. Обов’язково і з одного, і з іншого боку.
- Готовність перевірити зубочисткою.
Раніше ми розповідали, як приготувати класичну шарлотку з яблуками.