Неділя, 24 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяМаленькі секрети домашньої консервації: як правильно використовувати кришки, що закручуються.

Маленькі секрети домашньої консервації: як правильно використовувати кришки, що закручуються.

Этот материал также доступен на русском языке
Все більш популярними стають кришки твіст-офф, якими закупорюються банки з консервацією. Твіст-офф - кришки для банок з різьбленням, що закручуються.

Як правильно використовувати кришки твіст-офф

Гарячу кришку, нагріту над парою або в гарячій воді при температурі не більше 60 градусів, загвинчують і щільно притискають до скла банки.

Полімерне покриття на внутрішньому боці кришки розм’якшується в теплі і дозволяє закрити банку щільніше, без щілин.

Охолоджуючи, верх кришки втягується всередину (чутно невелике клацання) і всередині банки створюється ефект сухого вакууму.

Коли можна застосовувати кришки твіст-офф

Кришки твіст-офф придатні для усіх видів консервації: салатів, компотів, огірків, помідорів або грибів у маринаді.

Закриті банки можна перевірити на герметичність – коли охолонуть, перевернути їх догори дном. Якщо кришку закрито щільно, рідина не має підтікати.

Взимку, коли відкриватимете банку, пам’ятайте, що при першому її відкритті має лунати гучний хлопок – це означатиме, що консерви не забродили.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні