Це нудота, біль у підшлунковій ділянці, відчуття переповнення шлунка, неприємний смак у роті.
Настої лікарських рослин допоможуть суттєво полегшити стан, зняти неприємні симптоми та позбутися недуги.
Настій збору
Рекомендується застосовувати при важкості у шлунку, здутті живота та відрижці
- Взяти 1 столову ложку м’яти перцевої й по 2 столові ложки липового цвіту, лляного насіння, кореня солодки голої, кореневища лепехи звичайної та плодів фенхелю.
1 столову ложку подрібненої суміші заварити 250 мл окропу, настояти 20 хвилин і процідити.
Пити по 70 мл 3 рази на день за годину до їди. Курс – 2 місяці.
Настій збору
Застосовувати при болях та здутті кишечника
- Взяти по 1 столовій ложці плодів анісу, фенхелю та кмину;
- 2 столові ложки листя м’яти перцевої.
1 столову ложку подрібненої суміші заварити 250 мл окропу, настояти 20 хвилин і процідити.
Пити по 100 мл 3 рази на день за 20-30 хвилин до їди. Курс – 1 місяць.
Настій збору
Застосовувати при здутті живота і відсутності запорів
- Взяти по 1,5 столової ложки листя м’яти перцевої, трави деревію і насіння кропу;
- 3 столові ложки трави звіробою продірявленого, 2 столові ложки листя вахти трилистої.
1 столову ложку подрібненої суміші заварити 250 мл окропу, настояти 20 хвилин і процідити.
Пити по 50 мл 4-6 разів на день за годину після їди. Курс – 2 місяці.
З книги «Шлях до довголіття» Віктора Чернишова
Порада
При запорах візьміть насіння кропу – 5 г, корінь солодки (лакриці) – 20 г. Насіння кропу подрібнити.
Столову ложку суміші заварити окропом і довго настоювати, укутавши.
Пити по 1/2 склянки за годину після їди. Застосовується як м’яке проносне.
З книги «Домашній лікарський порадник»