«Дуже часто чую то від одних знайомих, то від інших про підвищений холестерин. І усім лікарі призначають різні пігулки. Напевно, при дуже поганому аналізі таблетки потрібні, але якщо не все так страшно – навіщо труїти себе хімією. Може, краще утримуватися від надмірностей (жирне, копчене, солодке) і допомагати організму народними методами.
Я, наприклад, вичитала, що шипшина – ворог холестерину. До того ж давно доведено величезну користь цієї рослини. Шипшина і імунну систему підтримує, і серце зміцнює, і допомагає боротися з симптомами ревматоїдного артриту.
Тільки її треба правильно готувати
- Очистіть свіжі плоди шипшини.
- Розріжте кожен плід навпіл і видаліть насіння.
- половинки.
- Столову ложку сировини залийте 500 мілілітрами гарячої води. Дайте настоятися (краще у термосі).
- Пийте як чай, бажано не солодкий. У крайньому разі додайте трохи меду.
- Якщо будете готувати чай із сушених плодів, їх треба попередньо замочувати.
І ще важливо: при приготуванні шипшини або інших продуктів, багатих на вітамін С, не використовуйте алюмінієвий посуд (в ньому він руйнується).
Ганна П., м. Київ»