- Справжнє морозиво тане рівномірно. І одночасно з глазур’ю, яка не відлітає від нього шматками. Вершково-молочне морозиво розтане до консистенції вихідного продукту – молока.
- Інша річ – морозиво, де є рослинні жири. Воно дуже довго тримає форму і не тане. Якщо ж його розтопити, то воно перетвориться не на молочну калюжку, а стане липкою і в’язкою масою.
Для споживача – перша підказка – це назва, і з цією назвою буде пов’язана ціна. Друга підказка – це ціна. Пломбір, якщо він виготовляється із справжнього молока чи інших молочних інгредієнтів, не коштуватиме дешево, порівняно з морозивом, у якому є комбінований склад сировини. Якщо ви бачите дешевий продукт, то він не може бути абсолютно якісним.
Якщо хочете купити максимально якісний продукт, слід купувати білий пломбір та вершкове морозиво. Треба завжди розуміти, що чим більше в морозиві екзотичних уподобань — манго, маракуйя інших екзотичних фруктів, то там однозначно не уникнути барвників та ароматизаторів.