Інгредієнти:
- борошно – 100 г;
- яблука – 4 шт.;
- розпушувач для тіста – 1 ч.л.;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- яйця – 4 шт.;
- цукор – 100 г;
- вершкове масло для змащування форми – 30 г;
- цукрова пудра для прикраси – 2-3 столові ложки.
Приготування:
- Яблука миємо, очищаємо від шкірки, якщо вона щільна, видаляємо насіння і плодоніжку. Нарізаємо яблука тонкими часточками.
- Борошно обов’язково просіюємо, щоб воно наситилося киснем і додаємо розпушувач.
- Яйця дістаємо з холодильника, не даємо їм охолонути, розбиваємо в ємність і збиваємо міксером до появи піни.
- Додаємо до яєць ванільний та звичайний цукор, і збиваємо на високій швидкості міксера не менше 5-7 хвилин.
- У яєчну масу частинами вводимо борошно з розпушувачем, перемішуючи тісто лопаткою, міксер краще не використовувати. Намагаємось розмішувати так, щоб не було грудочок.
- Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. На дно форми викладаємо щільно яблучні часточки. Виливаємо тісто у форму та рівномірно розподіляємо.
- Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.
- Шарлотку з яблуками, що залишилася, прикрашаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.