Аґрус має сечогінну, жовчогінну та послаблюючу дію, сприяє зменшенню проникності кровоносних судин.
Агрус знижує артеріальний тиск, оскільки видаляє з організму надлишок рідини.
Свіжі ягоди допомагають нормалізувати обмін речовин, що сприяє зниженню ваги. Однак при цьому про дієту забувати все ж таки не слід.
Ще одна рідкісна властивість аґрусу – це здатність знижувати рівень холестерину в крові. Якщо щодня з’їдати 100-120 г ягід, то вже за два-три місяці рівень холестерину відчутно знизиться.
Як аґрус можна вживати в їжу
Аґрус можна вживати в їжу будь-якого ступеня стиглості. А ягоди протерті з цукром, заморожені або у вигляді варення зберігають свої корисні властивості. Агрус містить специфічний набір кислот і мікроелементів, які при переробці майже не втрачаються.
Агрус можна їсти майже всім, крім тих, хто страждає на запальні захворювання шлунка і кишечника.