П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗа які якості цінують аґрус і як його використовувати

За які якості цінують аґрус і як його використовувати

Этот материал также доступен на русском языке
Агрус – одна з найцінніших ягід, і його з повним правом можна назвати лікарською рослиною.

Аґрус має сечогінну, жовчогінну та послаблюючу дію, сприяє зменшенню проникності кровоносних судин.

Агрус знижує артеріальний тиск, оскільки видаляє з організму надлишок рідини.

Свіжі ягоди допомагають нормалізувати обмін речовин, що сприяє зниженню ваги. Однак при цьому про дієту забувати все ж таки не слід.

Ще одна рідкісна властивість аґрусу – це здатність знижувати рівень холестерину в крові. Якщо щодня з’їдати 100-120 г ягід, то вже за два-три місяці рівень холестерину відчутно знизиться.

Як аґрус можна вживати в їжу

Аґрус можна вживати в їжу будь-якого ступеня стиглості. А ягоди протерті з цукром, заморожені або у вигляді варення зберігають свої корисні властивості. Агрус містить специфічний набір кислот і мікроелементів, які при переробці майже не втрачаються.

Агрус можна їсти майже всім, крім тих, хто страждає на запальні захворювання шлунка і кишечника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні