Інгредієнти:
- кефір – 200 мл,
- борошно – 300 г,
- сіль – 1 чайна ложка
- цукор – 1 столова ложка,
- розпушувач – 1 чайна ложка,
- олія – 2 столові ложки.
Приготування:
- У миску всипте борошно, додайте цукор, сіль і розпушувач. Перемішайте сухі інгредієнти до однорідності.
- Додайте олію та кефір і замісіть тісто. За консистенцією воно буде трохи липким. Можна додати трохи борошна, але не переборщіть, щоб тісто не стало забитим.
- Тепер можна формувати та складати піцу. Розкотіть тісто. Можете робити це відразу на пергаменті або деко, щоб не перекладати зі столу.
- Надайте піці круглу, квадратну або будь-яку іншу форму. Змастіть її томатним соусом, покладіть ковбасу, пряні трави, помідори, сир. Або будь-яку іншу начинку на ваш смак.
- Відправте в духовку на півгодини при температурі 180 градусів. Готову піцу прикрасьте зверху базиліком.