Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниСтосується всіх, хто має банківську картку: з 1 серпня набувають чинності нові...

Стосується всіх, хто має банківську картку: з 1 серпня набувають чинності нові вимоги

Этот материал также доступен на русском языке
З 1 серпня в Україні набувають чинності нові правила поповнення банківських карток. Українці не зможуть поповнювати карти без авторизації.

Одні банки вимагатимуть вводити свій номер телефону, інші підтверджувати операції за допомогою банківської картки, Дії.

“Для всіх операцій у терміналі, окрім поповнення мобільного з експрес-панелі та отримання посилань для завантаження мобільних додатків, буде потрібно авторизувати клієнта з 1 серпня”, – розповіли “Обозревателю” в ПриватБанку.

У Monobank зазначили, що поповнювати картку без комісії можна у відділеннях А-Банку та Універсал Банку. В українців до 1 серпня ще є можливість поповнити картку без авторизації на суму 5000 гривень у City24 та на таку саму суму – в EasyPay. Важливо, що може бути не більше 4 транзакцій на добу).

“Без авторизації – 5000 грн за добу, через NFC/Дія – 29 999 грн за добу”, – пояснили в Monobank.

Таким чином, у серпні, щоб поповнити рахунок, потрібно авторизуватися через Дію, або за допомогою власної картки, яка прив’язана до фінансового номера. Причому авторизація за допомогою картки можлива лише у терміналах свого банку.

“Для верифікації достатньо зчитування номера картки (через NFC або з магнітної смуги).

Якщо картка фізично не контактує з терміналом, банк може використовувати для верифікації клієнта (а також для аутентифікації перед початком сеансу обслуговування) введення ПІН-коду, використання ОТР (одноразового пароля), зчитування QR-коду мобільним додатком банку тощо”, – пояснюють у НБУ.

Якщо говорити про максимальні суми поповнення, то кожен банк самостійно встановлює межу.

Переважно вони коливаються від 30 000 – 150 000 на добу. Є й вищі ліміти, але треба мати на увазі, що поповнення на суму понад 400 000 гривень спричинить інтерес з боку Податкової служби. Власнику коштів доведеться надати інформацію про джерела їх надходження.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що Ощадбанк приготував  українцям приємний сюрприз.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні