Субота, 23 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк заморозити духмяну м'яту на зиму

Як заморозити духмяну м’яту на зиму

Этот материал также доступен на русском языке
М'ята - одна з найзапашніших пряних добавок, без якої практично не обійтися на кухні. Крім того, чай з листочків м'яти припаде до смаку будь-якому гурману.

До того ж м’ята, незалежно від виду, є одним із найкращих народних лікарських засобів, головним компонентом у відварах, які призначені зцілити від хвороб. Тому люди часто запитують, як зберегти м’яту свіжою на зиму.

Оптимальний метод досягнення такої мети — заморожування м’яти, про головні секрети та способи якої й йтиметься.

Як заморозити м’яту на зиму?

Збирати м’яту для заморожування рекомендується наприкінці червня – на початку липня. Саме у цей період в ній міститься найбільша кількість ефірної олії.

  • Щоб заморозити м’яту, її потрібно добре промити і висушити за допомогою рушника або паперових серветок. Потім акуратно скласти в контейнер, листочок до листочка, трамбувати не потрібно, і відправити в морозилку.

Через кілька годин заморожені листочки можна скласти щільніше, але робити це треба швидко, поки листочки не почали розморожуватися.

Заморожена у такому вигляді м’ята найкраще згодиться для заварювання ароматного чаю або іншого теплого напою. Просто додайте листочок у чай.

  • Інший спосіб – заморожування в харчовій плівці.

Візьміть харчову плівку, викладіть на неї листя м’яти і верхні частини гілочок.

Щільно згорніть м’яту у ковбаску, кілька разів загортаючи в плівку.

Таку заготовку можна використовувати для фарширування рулетів – м’ясних та овочевих, прикрашати гілочками страви.

  • Ще можна дрібно нарізати м’яту, укласти в тару для льоду, залити водою і заморозити. Отримані кубики можна додавати до чаю або використовувати для приготування коктейлів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні