До того ж м’ята, незалежно від виду, є одним із найкращих народних лікарських засобів, головним компонентом у відварах, які призначені зцілити від хвороб. Тому люди часто запитують, як зберегти м’яту свіжою на зиму.
Оптимальний метод досягнення такої мети — заморожування м’яти, про головні секрети та способи якої й йтиметься.
Як заморозити м’яту на зиму?
Збирати м’яту для заморожування рекомендується наприкінці червня – на початку липня. Саме у цей період в ній міститься найбільша кількість ефірної олії.
- Щоб заморозити м’яту, її потрібно добре промити і висушити за допомогою рушника або паперових серветок. Потім акуратно скласти в контейнер, листочок до листочка, трамбувати не потрібно, і відправити в морозилку.
Через кілька годин заморожені листочки можна скласти щільніше, але робити це треба швидко, поки листочки не почали розморожуватися.
Заморожена у такому вигляді м’ята найкраще згодиться для заварювання ароматного чаю або іншого теплого напою. Просто додайте листочок у чай.
- Інший спосіб – заморожування в харчовій плівці.
Візьміть харчову плівку, викладіть на неї листя м’яти і верхні частини гілочок.
Щільно згорніть м’яту у ковбаску, кілька разів загортаючи в плівку.
Таку заготовку можна використовувати для фарширування рулетів – м’ясних та овочевих, прикрашати гілочками страви.
- Ще можна дрібно нарізати м’яту, укласти в тару для льоду, залити водою і заморозити. Отримані кубики можна додавати до чаю або використовувати для приготування коктейлів.