Вівторок, 22 Жовтня, 2024
ГоловнаНовиниУ Генштабі розповіли про головний план окупантів і де йдуть найважчі бої

У Генштабі розповіли про головний план окупантів і де йдуть найважчі бої

Этот материал также доступен на русском языке
Минулої доби противник завдав 3 ракетних ударів, з яких 2 ракети з ЗРК С-300 – по центру мирного міста Куп'янськ Харківської області. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновані будівлі краєзнавчого музею, поряд з яким немає жодного військового об'єкту, та пошкоджено іншу цивільну інфраструктуру.

Російська федерація продовжує вести загарбницьку війну.

Незважаючи на значні втрати, не відмовляється від планів щодо окупації нашої території. Завдає ударів, здійснює обстріл як по військових, так і по цивільних об’єктах.

Також ворог завдав 13 авіаційних ударів та здійснив 49 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціям наших військ та критичній інфраструктурі населених пунктів.

Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою. Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах. Підрозділами сил оборони України минулої доби було відбито 39 атак противника на вказаних ділянках фронту. Найзапекліші бої продовжуються за Бахмут та Мар’їнку.

До того ж, протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Богданівка, Хромове та Кліщіївка.

Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Годинник Яр, Біла Гора, Північне та Нью-Йорк Донецької області.

На Мар’їнському напрямі минулої доби наші захисники відбили численні атаки противника в районі населеного пункту Мар’їнка.

Ворожі обстріли отримали Георгіївка, Мар’їнка, Перемога, Новомихайлівка та Парасковіївка Донецької області.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також удару зенітно-ракетного комплексу.

Також збиті 2 ворожих розвідувальних БпЛА – типу “Зал” та “Орлан-10”, Підрозділи ракетних військ та артилерії за минулу добу вразили зенітно-ракетний комплекс, 4 райони зосередження особового складу та станцію радіолокації агресора.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні