П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧому не вдається зварити розсипчастий рис

Чому не вдається зварити розсипчастий рис

Этот материал также доступен на русском языке
Рис – одна з найпопулярніших круп у світі. Рис можна їсти як сам собою, так і використовувати для основи безлічі страв. А із найпопулярніших страв пальму лідерства впевнено тримає плов. І щоб плов був смачним, рис повинен бути розсипчастим, а не склеєним.

Як зварити розсипчастий рис?

1. Щоб приготувати розсипчастий рис, насамперед треба правильно підібрати його сорт. Для плову використовуйте довгий рис. Найкращі сорти: «Жасмин», «Басматі» або «Індіка».

2. Обов’язково промивайте крупу в холодній воді кілька разів.

3. Також розсипчастий рис завжди вариться під закритою кришкою на мінімальному вогні.

4. Ніколи не варіть рис до повної готовності. Щойно рис закипить, зменште вогонь до мінімуму, дайте крупі покипіти 5-7 хвилин і вимкніть.

5. Для приготування рису краще використовувати чавунний посуд із товстими стінками. Щоб зварити рис у мультиварці, виберіть режим «Плов» або «Рис».

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні