Ліниві хачапурі на сковороді – перевірений рецепт
В основному хачапурі готують із дріжджового тіста, а це означає, що потрібно хоча б годину-півтори почекати, поки тісто підійде. Але якщо гості на порозі – врятує простий, але перевірений рецепт хачапурі на кефірі.
Інгредієнти:
кефір – 140 мл,
яйце – 1 шт.,
сіль – 1 чайна ложка,
цукор – 0,5 чайної ложки,
олія – 1 столова ложка,
борошно – 250 г,
розпушувач – 3 г,
сода – щіпка,
сир сулугуні – 180 г,
олія – до смак у .
Приготування:
Змішати теплий кефір, яєчний жовток, сіль (0,5 чайної ложки), цукор, олію.
Борошно змішати з содою та розпушувачем, потім потроху влити масу кефіру.
Руками замісити тісто, перекласти його в миску та накрити плівкою.
Сир натерти на тертці, додати білок, сіль (0,5 чайної ложки) і перемішати.
Поділити сир на дві частини та сформувати з нього кульки.
Тісто також розділити на дві частини і надати йому округлу форму.
Кульки з тіста накрити рушником на 5 хвилин.
Тісто розкачати, у центр викласти сир і закрутити як хінкалі (підняти бортики тіста до центру, зібрати пальцями в гармошку і закрутити в джгут).
Потім перевернути і розкачати качалкою до 20 см у діаметрі.
Розігріти сковороду і випікати на ній хачапурі з обох боків під кришкою на маленькому вогні.
Перед подачею хачапурі потрібно змастити вершковим маслом.