Інгредієнти:
- кефір – 140 мл,
- яйце – 1 шт.,
- сіль – 1 чайна ложка,
- цукор – 0,5 чайної ложки,
- олія – 1 столова ложка,
- борошно – 250 г,
- розпушувач – 3 г,
- сода – щіпка,
- сир сулугуні – 180 г,
- олія – до смаку.
Приготування:
- Змішати теплий кефір, яєчний жовток, сіль (0,5 чайної ложки), цукор, олію.
- Борошно змішати з содою та розпушувачем, потім потроху влити масу кефіру.
- Руками замісити тісто, перекласти його в миску та накрити плівкою.
- Сир натерти на тертці, додати білок, сіль (0,5 чайної ложки) і перемішати.
- Поділити сир на дві частини та сформувати з нього кульки.
- Тісто також розділити на дві частини і надати йому округлу форму.
- Кульки з тіста накрити рушником на 5 хвилин.
- Тісто розкачати, у центр викласти сир і закрутити як хінкалі (підняти бортики тіста до центру, зібрати пальцями в гармошку і закрутити в джгут).
- Потім перевернути і розкачати качалкою до 20 см у діаметрі.
- Розігріти сковороду і випікати на ній хачапурі з обох боків під кришкою на маленькому вогні.
- Перед подачею хачапурі потрібно змастити вершковим маслом.